Careers

Entree Magazine

05 december 2018

[GEOPEND] ZA IN AMSTERDAM

Onlangs openden de deuren van ZA Amsterdam (https://za-amsterdam.com), dat bestaat uit een restaurant, bar en private dining room. Eigenaar is de ZuidItaliaanse Stefano Franco en Jacco van Wengerden Atelier & Design Studio is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's van het restaurant onder dit bericht.

Het interieur van ZA is te omschrijven als geraneerd, elegant en onbevangen. Opvallend zijn de marmeren tafels, messing details, koraalkeurige stoen, warme eikenhouten panelen en moderne custom-made meubelen. De artiest Livingstone Rij is het brein achter de visuele kunst in ZA.

De Keuken

In de keuken staat Vincent Foppen. Eerder was hij werkzaam bij Eleven Madison Park in New York, Lysverket in Noorwegen en De Echoput in Apeldoorn. In de keuken staan Mediterraanse gerechten met een twist centraal.

Cocktails en Wijnen

Het cocktail- en wijnmenu neemt gasten ook mee op een trip langs het Mediterrane gebied. Zo symboliseert het wijnmenu de reis langs de Mediterrane kust: van de unieke wijnen uit Kroatië en Griekenland tot de klassieke en complexe smaken van Spanje en Italië. Het cocktailmenu van Vitaly Alekseyev en Sergej Platonov, dat bestaat uit twaalf cocktails, is geïnspireerd op de vier belangrijkste invloeden op de Mediterrane cuisine: Italië en haar befaamde aperitivo-cultuur, Griekenland met haar authentieke spirits en unieke terroir, Marokko met haar variatie aan specerijen en kruiden en Spanje met de enorme invloed die het land met haar druivenspirits heeft geleverd op de barindustrie.

 

Bron: Entree Magazine